Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
Pluktuin de Bosrand Pluktuin de Bosrand
  • Welkom
  • Plukken
  • Drinken
  • Activiteiten
    • Agenda
      • NL Doet
      • Yogalessen
      • workshops
      • Werkdagen
    • Workshops
    • Groepsarrangementen
    • Webshop
  • Ontdekken
    • Over ons
    • Onze werkwijze
    • Webshop
    • Vrijwilligerswerk bij de pluktuin
    • De Pluktuin
      • Snijbloemen
      • Eetbare bloemen
      • Fruit
        • Aalbessen
        • Appelbessen
        • Appels
        • Blauwe bessen
        • Bramen
        • Druiven
        • Frambozen
        • Japanse wijnbes
        • Kiwibessen
        • Kruisbessen
        • Peren
        • Pompoenen (groente)
        • Pruimen
        • Rabarber (groente)
        • Zwarte bessen
      • Theekruiden
      • Theetuin
      • Plattegrond pluktuin
      • Recepten
        • Druiven recepten
        • rode bessen recepten
      • Donateur
      • Crowdfunding
      • Tuintherapie
      • Pluktuin de Bosrand media
      • Gezocht
    • Stichting de Bosrand Wageningen
  • Bezoeken
    • Praktische Informatie
      • Openingstijden
      • Adresgegevens
      • Plattegrond
      • Webshop
    • Prijs informatie
      • Tickets
      • Vaste klantenkaart
      • Abonnementen
      • Cadeaubonnen
    • Groepen
    • Scholen
    • Webshop
    • Contact
  • Vrijwilligers

 

 

  1. U bevindt zich hier:  
  2. home
  3. Ontdekken
  4. De Pluktuin
  5. Recepten
  6. Druiven recepten
  7. Gratin van druiven en frambozen

Selecteer de taal

  • Nederlands (NL)
  • English (UK)

Druivenpannetje met honing en rozemarijn (6 pers)

Ingrediënten
Voor zes personen
Witte druiven: 300 g
Blauwe druiven: 300 g
Rode appels (Pink Lady) : 3
Boter: 20 g
Honing: 4 soeplepels
Rozemarijn

Bereiden

Was en ontpit de druiven. Snij de appels in vier, zonder ze te schillen. Haal het klokhuis weg en snij elk vierde nog eens in twee. Laat boter smelten in een pan op een matig vuur, laat de appelschijfjes drie à vier minuten aanbakken.

Goed en vaak mengen, de appeltjes moeten een goudkleurtje krijgen. Voeg de rozemarijn toe. Doe de druiven en de honing in de pan, meng voorzichtig. Laat twee minuten aanbakken en dien warm op.

Dit gerecht kan op voorhand gemaakt worden, tot het aanbakken van de appeltjes. Het volstaat de pan weer op het vuur te zetten en de druiven en de honing toe te voegen. Ook erg lekker met een bolletje vanille ijs.

pluktuin1

Kom jij ook plukken?

OpeningstijdenNu te plukken

 

 Logov4

        Dorskampweg tegenover 15

        6704 PB Wageningen

  • Tuintherapie/landbouwzorg
  • BSO Moestuinles kinderen
  • excursie schoolklas

Pluktuin overig

  • Abonnementen
  • Bloemstukken, grafwerk
  • Cadeaubonnen

Meer over ons

  • Plattegrond pluktuin
  • Vrijwilligers gezocht
  • FAQ

Contactgegevens

Pluktuin de Bosrand    

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

 

mobiel 06-49958208 

       Petra Lenskens

email contactformulier

twitter@pluktuinbosrand

facebook PluktuindeBosrand