Selecteer de taal

images/fotos/showcase/uitzicht2.jpg

Pluktuin de Bosrand, Dorskampweg t.o. 15, 6704 PB Wageningen

images/fotos/showcase/cosmeas-v2.jpg
images/fotos/showcase/aalbessen.jpg
images/fotos/showcase/zelf_plukken.jpg
images/fotos/showcase/vrijgezellenfeest.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Adres

 

 

Welkom bij Pluktuin de Bosrand

Uw eigen fruit oogsten en zelf theekruiden of bloemen plukken 

  

Welkom

Bij bloemen en kleinfruit pluktuin de Bosrand aan de Dorskampweg in Wageningen bent u van harte welkom om zelf fruit te oogsten, uw eigen boeket te plukken, eetbare bloemen te plukken of verse theekruiden te plukken. Tussendoor kunt u onder het genot van een eigen gemaakt vruchtensapje of een kopje vers geplukte thee - eventueel met iets lekkers erbij - in de theetuin van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng genieten. U betaald entree voor de pluktuin, maar dit wordt weer verrekend met wat u besteedt aan bloemen, theekruiden en/of fruit of wat u gebruikt in de theetuin. Pluktuin de Bosrand is dinsdag t/m zaterdag open en geregeld op zondag, zie onze openingstijden hieronder. Wilt u weten wat er op dit moment te plukken is in de pluktuin kijk dan bij het tabblad nu te plukkenof op het bord bij de ingang van de weg.

Op het perceel van Pluktuin de Bosrand bevindt zich naast Pluktuin de Bosrand (ongeveer 7100 m2) met duurzaamgeteelde snijbloemen en eetbare bloemen, theekruiden en fruit, theetuin/terras, speelhoekje voor de kinderen en vooraan een rustpunt voor wandelaars en fietsers nog een pluktuin, Pluktuin de Basis, (ongeveer 1250 m2) met duurzaam geteelde groenten en keukenkruiden. Meer informatie over Pluktuin de Basis vind u op de website www.pluktuindebasis.nlDe pluktuinen zijn zelfstandige bedrijven, die op 1 perceel wel nauw samenwerken met elkaar. We hebben 1 centrale kassa, waar u dan wel voor ieder apart afrekent.

Bloemen en fruit plukken kan ook in combinatie met een picknick (v.a. 8 pers), high tea (v.a. 8 pers) of tuinfeestarrangement zie tabbladgroepen. Ook kunt u bij ons terecht voor het volgen van een leuke groeneworkshop zoals bloemschikken, handgebonden boeket maken, jam maken, smoothies maken, alles leren over eetbare bloemen of het maken van een lekkere kruidenthee. Daarnaast zijn er dagarrangementen in samenwerking met hetWagenings Wijngoeden hetBijenhuis.  Leuk als groepsuitje is eenmoordspelin de pluktuin waarbij u via tuinvragen een moord probeert op te lossen.

Wilt u niet zelf fruit plukken dan zijn er via dewebshopook oogstpakketten met fruit te bestellen, per week of voor een heel oogstseizoen. U kunt u pakket vervolgens op afgesproken dag in de pluktuin komen afhalen.

Via onze webshop kunt  u tevens het jaarrond bloemstukken, grafstukken, kerststukken (natuurlijk alleen tijdens kerst), cadeaubonnen en jam van de pluktuin bestellen. Tijdens het plukseizoen (eind mei - eind okt) kunt u ook boeketten via de webshop bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

We telen opduurzame wijzemet respect voor mens, dier en milieu zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, aardbeien, rabarber, druiven. We proberen het verpakkingsmateriaal zo minimaal mogelijk te maken. Als u voor het fruit uw eigen bakjes (liefst al thuis gewogen en met gewicht er op genoteerd) mee kan nemen scheelt dat. De bloemen verpakken we normaal gesproken niet. Als u nog even er mee moet rijden, kunt u het beste een emmertje meenemen en die in de tuin met water vullen. Komt u lopend of op de fiets dan verpakken we de bloemstengels in een (natte) krant. Onze website is groen gehost. Meer over onze werkwijze kunt u lezen onder tabblad de pluktuin bijOver Ons.

Van het eventuele fruit dat niet geplukt wordt maken we extra jam met maar liefst 72% fruit en we maken sap voor de verkoop in onze theetuin. Natuurlijk lekker!

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

 

Pinksteren
Zondag 28 mei, 1e pinksterdag gesloten (i.v.m. een privé familiefeest)
Maandag 29 mei, 2e pinksterdag open van 12.30 -17.30

Let op gewijzigde openingstijden! De pluktuin is op dinsdagmiddag en donderdagmiddag alleen nog open tijdens de schoolvakanties.

Openingstijden Pluktuin de Bosrand 27 mei 2023 tot en met 28 oktober 2023

De pluktuin is van zaterdag 27 mei 2023 tot en met 28 oktober 2023 open op:

Buiten schoolvakanties                      Tijdens schoolvakanties (alle regio's)
dinsdag               gesloten   dinsdag                   12.30 - 17.30
woensdag           12.30 - 17.30   woensdag               12.30 - 17.30
Donderdag         gesloten   Donderdag              12.30 - 17.30
vrijdag                12.30 - 17.30   vrijdag                     12.30 - 17.30
zaterdag            11.00 - 17.00    zaterdag                  11.00 - 17.00 
zondag *            zie website, FB   zondag *                  zie website, FB

 

* Zondag: De pluktuin is bij droog weer geregeld open op zondag. Indien open dan is dat van 11 tot 16 uur. 
De zondagsopeningen worden vlak van te voren (uiterlijk zaterdagavond) op de website en het bord bij de ingang vermeld.

Maandags is de pluktuin gesloten. 

Gedurende een onweersbui is de pluktuin, i.v.m. de veiligheid, tijdelijk gesloten.

Groepen: op afspraak.

  

Entree Pluktuin de Bosrand*:

U betaald Entree voor bezoek van de pluktuin (beiden pluktuinen te bezoeken met 1x entree). De entree wordt verrekend met wat u besteed bij Pluktuin de Bosrand aan bloemen, theekruiden, fruit of met wat u drinkt dan wel met wat u besteed bij Pluktuin de Basis aan groenten, keukenkruiden of stekjes. Besteed u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour. De entreekosten zijn dus uw minimale besteding in de pluktuin(en).

Graag u eerst melden aan het einde van het graspad bij de kassa aan de rechterkant. U krijgt hier ook uitleg over wat er op dit moment te plukken is en - indien u dit niet zelf bij u heeft - krijgt u plukmateriaal mee.

  Entree 
vanaf 12 jaar 2,50 p.p  
tot 12 jaar (plukken onder begeleiding van volwassenen v.a. 4 jaar) 1,50 p.p  
kinderen tot ongeveer 1,5 jaar die nog niet zelf kunnen lopen  gratis  
abonnees en vaste klantenpashouders  gratis  

 

* De entreeprijs wordt verrekend met wat u besteed. Besteed u minder dan de entreeprijs, dan krijgt u geen geld retour.  

U hoeft geen lid te worden van de pluktuin en u hoeft ook geen abonnement te hebben (al hoewel dat natuurlijk wel mogelijk is).

U kunt in de pluktuin pinnen. Als u niet wilt pinnen, dan graag zoveel mogelijk met gepast (klein) geld betalen.

Bezoek van de tuin is voor eigen risico.

Wilt u op de pluktuin niet roken.

In de theetuin is er thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie, eigen gemaakte vruchtensappen en fris met wat lekkers voor erbij te koop. Het aanbod aan lekkers voor erbij varieert. We bakken geregeld taarten en muffins met vruchten van de tuin en quiches/pasteitjes met groenten van Pluktuin de Basis. We hebben in de theetuin géén glutenvrij, lactosevrij of vegan gebak. De vraag hiernaar was te gering om daar apart voor te bakken. Ook maken we waterijsjes met ons fruit. Bestellen in theetuin kan tot half uur voor sluitingstijd van de pluktuin.

In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen. Wilt u uw eigen drankjes of eigen nuttigen dan kan dit voor in de tuin bij het rustpunt. Hier staat een picknicktafel voor 6 personen. In de pluktuin is geen kraan/drinkwater aanwezig. Wilt u met het warme weer tijdens het plukken water drinken, neem dan een flesje water mee van huis. Bij de theetuin hangen op zonnige dagen schaduwdoeken en er staan diverse parasols voor schaduw. Met slecht weer is er een overkapping van 20m2 om te schuilen. Let wel, soms is de overkapping gereserveerd voor een groep of workshop. 

Het is toegestaan om voor privegebruik foto's in de pluktuin te maken. Plaatsing op social media alleen toegestaan onder vermelding van de locatie. Voor het maken van professionele foto's, zakelijk gebruik van de foto's, gebruik van foto's op webblog of video's op webvlog of het maken van (bruids)rapportages dient u vooraf toestemming te vragen en hiervoor wordt een vergoeding gerekend.

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.  

 

Prijs boeketten v.a. 12,50

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, zonnebloemen, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen aan het bindpunt van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 55-60 cm plukt. Plukt u de bloemen kort (korter dan 50 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters niet goed meer werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt.

Wilt u de bloemen langer plukken, dan kan dat in overleg. Hiervoor geldt een meerprijs.

De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels. 

Prijs ring 1 is 12,50 als u de bloemen zelf plukt en het boeket ook zelf schikt. Wij kunnen de bloemen tegen meerprijs voor u tot een mooi boeket schikken of ook voor u plukken. De prijzen van de overige ringen en die voor losse bloemen vindt u in de pluktuin op het bord bij de kassa. 

Borg snoeischaartjes: 10,-. Maar u kunt ook uw eigen scherpe snoeischaar meenemen. Liever geen mesjes gebruiken.

Als u nog een stukje moet rijden met uw boeket, neem dan eventueel een emmertje met water mee om de bloemen in te vervoeren.

 

Eetbare bloemen

In de pluktuin staan diverse planten waarvan de bloemen eetbaar zijn, dat wil zeggen smakelijk (of neutraal van smaak) en decoratief. We hebben o.a. Daglelies, hibiscus, rozen, korenbloemen, phloxen, stokrozen, dropplant. Sommige bloemen geven heel veel smaak (kruidig, radijsachtig of zoet). Anderen smaken vrij neutraal en worden meer voor hun uiterlijk gebruikt bijvoorbeeld als garnering van salades. Niet alle bloemen zijn eetbaar, diverse bloemen zijn zelfs giftig. Eet dus alleen bloemen waarvan je zeker weet dat ze eetbaar zijn! Wil je leren welke bloemen in de pluktuin eetbaar zijn en wat je daar o.a. Mee kunt doen, volg dan onze workshop Eetbare Bloemen.

 Prija van eetbare bloemen varieren per soort. Vraag ernaar in de pluktuin

 

Prijs fruit verschilt per fruitsoort

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is 150 gram per soort. U mixed fruit niet door elkaar. De prijs varieert per fruitsoort en we willen inzicht hebben in onze productiegegevens. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de kassa.

Verzoek om tijdens het plukken niet te snoepen, maar het fruit eerst te laten wegen en af te rekenen. Als iedere bezoeker iets snoept hebben we niets om te verkopen en redden we het financieel niet.

 

Abonnementen en Cadeaubonnen pluktuin

U kunt per keer afrekenen, maar u kunt ook voor een bloemen  abonnement of fruit oogstpakket kiezen. Er zijn diverse bloemenabonnementen mogelijk. Voor fruit zijn er oogstpakketten per week of een seizoensoogstpakket waarbij u van begin mei tot eind oktober wekelijks een pakket heeft.

Tevens zijn er diverse cadeaubonnen, vanaf 5,00. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Abonnementen en cadeaubonnen zijn in de pluktuin verkrijgbaar of via de webshop.

Contact

Mocht u na het lezen van deze site nog vragen hebben neem dan gerust contactop. 

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

Het laatste nieuws over de pluktuin kunt u lezen via Facebook (@PluktuindeBosrand) en Twitter (@pluktuinbosrand)

De Pluktuin 

Pluktuin de Bosrand is gelegen aan de Dorskampweg te Wageningen. Het ligt tegen de bosrand aan op een hooggelegen stuk grond en heeft daardoor een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Het perceel is 8.330 m2 groot (dit is ongeveer 1,5 keer een voetbalveld). Hiervan is ongeveer 1250m2 door Pluktuin de Basis in gebruik voor het telen van groenten en keukenkruiden. Op ongeveer 7100m2 worden in de pluktuin op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden en kleinfruit als aalbessen (zijn rode bessen), appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen, kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen geteeld.
 

De Pluktuin 

Pluktuin de Bosrand is gelegen aan de Dorskampweg te Wageningen. Het ligt tegen de bosrand aan op een hooggelegen stuk grond en heeft daardoor een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Het perceel is 8.330 m2 groot (dit is ongeveer 1,5 keer een voetbalveld). Hiervan is ongeveer 1250m2 door Pluktuin de Basis in gebruik voor het telen van groenten en keukenkruiden. Op ongeveer 7100m2 worden in de pluktuin op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden en kleinfruit als aalbessen (zijn rode bessen), appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen, kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen geteeld.

U kunt in de pluktuin uw eigen boeket plukken of fruit oogsten en tussendoor even heerlijk zitten en van het uitzicht genieten in de theetuin of op een van de verspreid door de tuin gelegen zitjes.

In de theepluktuin kunt u kruiden en bloemen plukken om verse kruidenthee (tisane) van te zetten. U vind er ongeveer 20 soorten munt (naast de bekende Marokkaanse o.a. ook Zwitserse, Aardbeien- en Pepermunt), rozen, lavendel, kamille enz.

 

Kinderen

Kinderen zijn welkom in pluktuin de Bosrand. Vanaf 4 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassenen (helpen) plukken. Er is in de pluktuin een speelhoekje. Voor de kleintjes zijn er spelletjes aanwezig, zodat de kinderen gezellig kunnen spelen terwijl de ouders bloemen plukken of fruit oogsten. De al wat grotere kinderen (v.a. 4 jaar) kunnen eventueel ook meehelpen plukken dan wel oogsten. Een leuke en leerzame ervaring.

Misschien onnodig om te zeggen maar let wel op uw kinderen, diverse planten in de bloemenborders kunnen,als ze gegeten worden, giftig zijn.

 

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.

 

Rookvrij

Wilt u in de pluktuin niet roken. We willen in de tuin graag van de frisse buitenlucht en bloemengeur genieten. 

 

Rustpunt

Pluktuin de Bosrand is een Rustpunt. Meer informatie over rustpunten vind u op www.rustpunt.nu. Los van de pluktuin is voorin een stuk tuin ingericht als rustpunt. U kunt hier zittend aan picknicktafel tussen de bloemen koffie of thee drinken en uw eigen boterhammetjes op eten. Het rustpunt is open zodra er iemand van de pluktuin aanwezig is. Dit is in ieder geval tijdens openingstijden van de pluktuin, maar vaak ook al 's morgens. Vanaf half uur voor sluitingstijd is er geen koffie/thee meer verkrijgbaar bij het rustpunt.

Achter op het perceel van de pluktuin bevind zich een theetuin met diverse zitjes en schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Hier kunt u naast koffie en thee ook vruchtensap van de pluktuin, fris en wat lekkers voor erbij kopen. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drankjes/eten nuttigen. U betaald entree voor bezoek van de pluktuin /theetuin, maar deze entree wordt weer verrekend met wat u besteed. Besteed u minder dan de entree, dan krijgt u geen geld retour.

 

Contact

Mocht u na het lezen van deze site nog vragen hebben neem dan gerust contactop. 

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

Het laatste nieuws over de pluktuin kunt u lezen via Facebook (@PluktuindeBosrand) en Twitter (@pluktuinbosrand)

 

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294

images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandIngang_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandAalbessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBlauwebessen.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBorderGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopBloemschikken_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBloemDahlia_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandGrasveld_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandWorkshopJam_1.jpg
images/fotos/slideshow/welkom/PluktuinDeBosrandBoeket_2.jpg
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow