Adres

 

 

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

 

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse op duurzame wijze (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu) geteelde snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt, groenten (geteeld door Chris en verkocht onder naam Pluktuin Sayuran) en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar waarschijnlijk nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu te plukken:

Zondag 13 oktober is de tuin van 11 tot 16 uur geopend.

12 Oktober: druiven, pompoenen (hokkaido, turkse muts, butternut, flespompoen), peren, frambozen, de laatste bramen, bloemen - o.a. Dahlia's, cosmea, zinnia's, kattesnorren, kogeldistels, monnikskap (giftig), asters, grassen - theekruiden  en groenten ondermeer courgettes, bieten, sla, tomaten, mais en aardappelen. De groenten en keukenkruiden worden geteeld en verkocht door Chris onder de naam Pluktuin Sayuran. Informatie over wat er nu aan groenten te plukken is vind u op zijn website http://pluktuinsayuran.nl

Daarnaast is er 100% puur sap van druiven, zwarte bessen of rode bessen, waterijsjes met vruchten van de tuin en extra jam (72% fruit) te koop.

De rode bessen, kruisbessen, blauwe bessen, zwarte bessen, japanse wijnbessen en appels zijn geplukt.

In de theetuin is er thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie, eigen gemaakte vruchtensappen en fris te koop. Voor bij de thee is er per dag wisselend lekkers (als brownies, muffins met fruit van de tuin, monchoutaartjes met fruit van de tuin). Nieuw in de theetuin zijn de smoothies. U plukt hiervoor zelf 100 gram fruit waarna wij er een lekkere smoothie voor u van maken. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen. In de pluktuin is geen drinkwaterleiding aanwezig! Water voor thee en koffie nemen we van huis mee in jerrycans. Wilt u water drinken in de tuin dan verzoeken we u dit zelf van huis af mee te nemen, want als we ook voor alle bezoekers drinkwater moeten meenemen wordt het helemaal zo'n gesleep.

Bij het rustpunt vooraan in de pluktuin kunt u als u dat wil uw eigen drankjes en eten nuttigen.

Als u eetbare bloemen komt plukken ga ik er vanuit dat u zelf weet welke wel en niet eetbaar zijn. Ze staan verspreid door de tuin heen en er staan geen bordjes bij van deze is wel of niet eetbaar en er staan ook giftige planten in de pluktuin. Dus let u goed op wat u plukt! Wilt u leren welke bloemen wel en niet eetbaar zijn dan geven we ook een workshop Eetbare Bloemen.

Via onze webshop kunt  u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kersstukken, cadeabonnen,  abonnementen, jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

U kunt in de pluktuin pinnen. Indien u niet wilt pinnen dan graag zoveel mogelijk met gepast / klein geld betalen. 

Wilt u om het mileu te sparen zoveel mogelijk uw eigen bakjes / zakjes meenemen voor het fruit en de groenten.

Tip: Moet u met de bloemen nog een eindje rijden neem dan een emmertje (met water) mee om de bloemen in naar huis te vervoeren.

 

Cadeaubonnen en Abonnementen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit, theekruiden of het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

 cadeaubon

 

U kunt zo komen plukken en per keer afrekenen, maar er zijn ook diverse abonnementen mogelijk. Bijvoorbeeld wekelijks een bosje bloemen en een fruitbakje of de ene week bloemen en de andere week fruit. Andere abonnementen zijn in overleg mogelijk. Neem contact op met de pluktuin om deze mogelijkheden te bespreken.

Onderstaande abonnementen kunt u via de webshop bestellen:

Abonnement (van minimaal 1 juni tot eind oktober)   Prijs
iedere week een boeket ring 1   125,-
iedere week een pond fruit   100,-

ene week een pond fruit andere week boeket (ring 1)

  110,-
   

 

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon of abonnement,  bestel hem via de webshop of neem contact op via het contactformulier. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

 

Puur sap, van 100% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten puur sap te koop, onder andere 100% zwarte bessensap, rode bessensap en druivensap.

De pure zwarte bessen sap kunt u onder andere gebruiken om zwarte bessengelei van te maken (500 ml sap, verdunnen met 200 ml water, 250 gr halfzoete geleisuiker) of een vruchtenlimonade door hem te mengen met bijvoorbeeld appelsap of diksap.

20190208 123620 web

 

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel