Adres

 

 

Groepsarrangementen, verhuur locatie

Gedurende het seizoen zijn op afspraak arrangementen voor groepen, workshops, kinderpartijtjes, picknicks en high tea mogelijk. Ook zijn er combinatie-arrangementen mogelijk met de wijngaard of het bijenhuis. 

In geval van slecht weer beschikt de pluktuin over een overkapping van 20m2, een partytent van 4x4 (16 pers) en een activiteitendoek van 8 m doorsnede (ongeveer 50 pers staand of 30 zittend) welke u kunt huren zodat activiteiten ook bij slecht weer door kunnen gaan. 

Als u de tuin wilt huren of wilt komen voor een picknick of high tea dan dient u vooraf te reserveren en een deel van de kosten aan te betalen.

Wilt u tevens bloemen, fruit of theekruiden plukken, dan rekent u die nog apart af.

Verhuur, picknick en high tea zijn ook mogelijk in combinatie met het volgen van een workshop. Neem hiervoor contact op met pluktuin om dit af te stemmen op uw wensen.

Workshops

Gedurende het seizoen worden er diverse workshops gehouden, zoals een workshop korenschoof boeket maken, een workshop bloemschikken of een workshop jam of smoothies maken. Voor mogelijkheden, prijzen en data kijk bij workshops. Workshops zijn al mogelijk vanaf 20,00 p.volwassenen en 15,00 voor kinderen.

Groepsarrangement

Tijdens een groepsarrangement kunt u een rondleiding door de pluktuin krijgen waarbij u achtergrondinformatie krijgt over de pluktuin, de bloemen en het kleinfruit. Onder het genot van een kopje koffie, thee en iets lekkers erbij wordt er uitleg gegeven over het plukken plus schikken van de bloemen en het oogsten van het kleinfruit waarna u zelf bloemen en/of fruit gaat plukken. 

Wilt u een arrangement afgestemd op uw wensen neem dan contact met mij op.

Prijs afhankelijk van aantal personenen en uw wensen.

Picknick (vanaf 8 pers, vooraf reserveren)

De picknick is volledig verzorgt. Naast de goed gevulde picknickmand plukt u in de tuin nog uw eigen salade en kruiden voor een kopje thee.

De picknick mand is gevuld met diverse luxe broodjes, zoet  en hartig beleg, jam van de pluktuin, boter  en salade van Pluktuin Sayuran.

Thee/Koffie (zelf zetten): per persoon 1 kopje zelf te plukken kruidenthee of 1 kopje koffie.

U dient minimaal 2 dagen van te voren te reserveren. 

Heeft u een allergie dan wel voedselintolerantie of bent u vegetarier of veganist dan voor reservering overleggen of we hier rekening mee kunnen houden.

Kosten €21,50 p.p.

Bij de picknick zit per persoon 1 kopje koffie of thee. Wilt u  sap/fris of meer koffie en thee, dan dient u die nog extra apart af te rekenen.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Bloemen vanaf 8,50 plukken en fruit afhankelijk van de soort vanaf ongeveer 3,-.

Wilt u de tafels/zitjes langer gebruiken dan 4 uur, dan betaald u daarvoor extra.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20m2 zodat de picknick toch door kan gaan. Voor grotere groepen is er eventueel nog een extra partytent of activiteitendak.

High Tea (individueel inschrijven)

Wilt u een high tea in de pluktuin, maar bent u niet met een groepje van minimaal 8 personen? Dan zijn er een paar data waarop een high tea in de pluktuin wordt georganiseerd waarvoor u zich individueel kunt aanmelden. Zie hiervoor data high tea bij de workshops. Deze high tea is behalve dat u zich hiervoor individueel kunt aanmelden verder het zelfde als de hierna beschreven high tea vanaf 8 personen.

High Tea vanaf 8 personen (vooraf reserveren)

De High Tea is volledig verzorgt en bestaat uit:

Diverse zoetigheden zoals scones met clothed cream en jam van de pluktuin, brownies, muffins, roomboter koekjes,  chocolaatjes en hartige sandwiches (vis, vlees, vegetarisch)

Thee  (zelf te zetten): onbeperkt thee. U kunt hiervoor zelf kruiden of bloemen plukken of indien u dat liever heeft thee is er ook thee van een zakje. 

U dient minimaal 3 dagen van te voren te reserveren.

Heeft u dieetwensen, een allergie dan wel voedselintolerantie? Dan graag voor reservering overleggen om te zien of  we daar rekening mee kunnen houden.

Kosten: €23,50 P.P. 

Bij de high tea zit onbeperkt thee. Wilt u sap, fris of koffie dan is dat tegen bijbetaling beschikbaar.

Wilt u bloemen of fruit plukken dan kan dat en rekent u dat apart af. Bloemen vanaf 7,50 plukken en fruit afhankelijk van de soort vanaf ongeveer 3,-.

Wilt u de tafels/zitjes langer gebruiken dan 4 uur, dan betaald u daarvoor extra

Bij slecht weer is er een overkapping van 20m2 zodat de high tea toch door kan gaan. Voor grotere groepen is er eventueel nog een extra partytent of activiteitendak.

  

Kinderfeestje voor kinderen vanaf 6 jaar

Als u een kinderfeestje in de pluktuin wilt houden, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voorbeeld van invulling van kinderfeestje met bloemen plukken: de kinderen gaan óf een jampotje versieren en plukken vervolgens een boeketje van 15 bloemetjes en wat bladgroen om hier in te zetten óf ze gaan een mini bloementaartje dan wel cupcake maken van oasis waarin ze bloemen steken. Per kind is er één pakje fris met één zakje chips plus voor een begeleidende ouder één kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Per 5 kinderen dient er 1 begeleider mee te komen om het plukken in goede banen te leiden.

Er is een groot grasveld aanwezig met diverse spelletjes waar de kinderen zich na het plukken en schikken van de bloemen kunnen vermaken.U kunt eventueel zelf ook nog extra spelletjes mee nemen.

Wilt u meer fris, koffie of thee dan dient u die nog apart af te rekenen. Wilt u taart, dan kunnen wij die tegen meer prijs voor u verzorgen.

Tijdsduur: 2 - 4 uur.

Prijs  v.a. 15,00 p.kind.  

Tuinverhuur, tuinfeest

De prachtige zitplek van de pluktuin is te huur voor allerlei activiteiten. Dit kan o.a. een picknick, lunch, high tea, tuinfeest, of vergadering in de buitenlucht zijn. U heeft er een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Houdt u wel rekening met het feit dat harde muziek, roken, barbecues en open vuur verboden zijn in de pluktuin.

Op het grasveld van ongeveer 20 bij 25m zijn diverse zitplekken met tafels en stoelen. In totaal is er zitplek voor rond de 60 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van eten/drank.

Afhankelijk van hoeveel ruimte/zitplekken u nodig heeft voor uw activiteit kunt u het grasveld samen met anderen gebruiken (tot 10 personen) of exclusief huren als u met meer dan 10 personen bent en/of het volledige grasveld exclusief wilt gebruiken.

Bij slecht weer is er een overkapping van 20 m2, een partytent van 4x4 (16 personen) en een activiteitendak van 8m doorsnede (ong. 30 personen zittend of 50 staand) van de pluktuin huren. Het is niet toegestaan om een eigen tent mee te nemen. Huur van partytent kan tot 2 dagen voorafgaand aan de datum nog gereserveerd worden.

 

Kosten voor gedeeld gebruik van grasveld (max 10 pers) tijdens openingstijden van de pluktuin:

Kosten voor huur van grasveld tijdens openingstijden van de pluktuin per 4 uur: 50,- 

U betaald dit bovenop de entree voor de pluktuin.

Koffie en thee dient u van de pluktuin af te nemen. Dit moet u nog apart af rekenen. Overige dranken en eten neemt u naar behoefte zelf mee. Als u plek huurt, mag u hier uw eigen eten nuttigen.

* Indien u "gewoon" als bezoeker in theetuin komt zitten dient u drankjes en eventueel wat lekkers van ons erbij te kopen. Bij huur van plek mag u dus m.u.v. De koffie en thee uw eigen drankjes en eten meenemen.

U geeft vooraf aan met hoeveel mensen u denkt te komen, er zijn dan minimaal dit aantal zitplekken voor u op het grasveld gereserveerd. Het grasveld, de overige zitplekken en overkapping kunnen tegelijkertijd ook door andere bezoekers van de pluktuin gebruikt worden.

Bij regen kunt u samen met eventuele andere bezoekers van de tuin gebruik maken van de overkapping. Deze is echter niet voor u gereserveerd. Wilt u zeker zijn van een droge plek dan kunt u de overkapping of vouwtent huren.

  

Huur grasveld voor vergadering 's morgens voor opening van de pluktuin

Het grasveld met eventueel de overkapping,vouwtent, activiteitendak kunnen dinsdag, donderdag en vrijdag 's morgens gehuurd worden voor het houden van een vergadering zonder dat er drukte om u heen is.

De kosten voor huur van grasveld voor 4 uur hangt af van het aantal personen, de ruimte die u nodig hebt:

voor 2 tot 10 personen 75,- 

Van 11 tot 20 personen betaald u per extra persoon 7,50 bij

Van 21 tot 50 personen 250,-

Er zijn geen voorzieningen als flipovers, beamers enz. 

De overkapping, vouwtent of activiteitendak kunt u apart bijhuren.

Koffie en thee rekent u nog apart per thermoskan af.

 

Bij huur door kleinere groep kan het zijn dat ander deel van grasveld door een andere groep is gehuurd. Afstanden  tot elkaar zal dusdanig zijn dat u bij normaal spreekvolume geen last van elkaar hebt.

Gebruik grasveld voor exclusief gebruik van grasveld (max 60 pers) tijdens openingstijden van de pluktuin:

Grasveld is tijdens openingstijden op afspraak exclusief voor uw groep te huur:

op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 175,-

op zaterdag en zondag in overleg beperkt mogelijk: 250,-

Huur inclusief avond (tot uiterlijk 21.30 uur) is in overleg beperkt mogelijk: 325,-

Koffie en thee dient u van de pluktuin af te nemen. Dit moet u nog apart af rekenen (per thermoskan). Overige dranken en eten neemt u naar behoefte zelf mee.

Het grasveld en de overkapping is volledig voor u gereserveerd. De rest van de pluktuin is wel open voor bezoekers van de pluktuin.

Bij slecht weer kunt u (naast de overkapping) een activiteitendak van 8m doorsnede (ong. 30 personen zittend aan tafels of 40 a 50 personen staand) van de pluktuin huren. Het is niet toegestaan om een eigen tent mee te nemen. Huur van activiteitendak kan tot 2 dagen voorafgaand aan de datum nog gereserveerd worden.

 

Verhuur volledige pluktuin, exclusief gebruik van de pluktuin:

Wilt u de pluktuin volledig voor uzelf, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Dit is tijdens het plukseizoen niet mogelijk op woensdag, vrijdagmiddag en zaterdag.

 

Combinatie arrangementen in samenwerking met Wagenings Wijngoed of het Bijenhuis 

Er zijn diverse dagarrangementen mogelijk, bijvoorbeeld;

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met excursie bij het Bijenhuis.

Meer informatie over dagarrangementen met het Bijenhuis

- Workshop jam maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop smoothies maken bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

- Workshop theekruiden bij Pluktuin de Bosrand gecombineerd met een wijnproeverij

Meer informatie over dagarrangementen met Wagenings Wijngoed

 

Reservering en betaling

Bij reservering tot week van te voren dient u de helft van de kosten (o.b.v. geschatte aantal personen) aan te betalen op rekening NL36 KNAB 0257 2176 49 t.n.v. Pluktuin de Bosrand in Bennekom (dit is i.v.m. het postadres, de pluktuin is in Wageningen). Het resterende deel dient op dag van gebruik van de tuin betaald te zijn.

Bij reservering minder dan week van te voren dient u de volledige kosten ineens aan te betalen.

Annuleringskosten:

  • Bij annulering meer dan 14 dagen van te voren: betaald u 25% van de kosten
  • Bij annulering tussen de 14 dagen en 1 week van te voren: betaald u 50% van de kosten
  • Bij annulering tussen 1 week van te voren en 24 uur betaald u 75% van kosten
  • Bij annulering minder dan 24 uur van te voren betaald u 100% van de kosten

 

Voorzieningen Pluktuin

Tuinmeubels

Er zijn zitplaatsen voor 50 personen. Daarnaast zijn er nog tafels voor het uitstallen van het eten en de drank plus voor de koffie/thee apparaten.  

Overkapping

Er is een overkapping van 20 m2 aanwezig.

Speelmogelijkheden

Voor de kleintjes zijn er een glijbaantje, wiebelkip, speelkeukentje, driewieler en speelgoedauto’s. Tevens zijn er 2 badmintonsets en is er jeu d’ boule.

In de tuin mag niet gevoetbald worden. Echter op 5 minuten lopen van de pluktuin is een grasveld met goals. Ook is daar een kinderspeelplaats.

Let op: om hier te komen moet wel een drukke weg worden overgestoken! 

Huur Overkapping 4x5 m

In combinatie met huur van locatie is het mogelijk om  de overkapping van 4x5 voor exclusief gebruik te huren. 

Prijs: 50,-

Huur partytent 4x4 m (16 pers)

In combinatie met huur van locatie  is het mogelijk om een partytent van 4x4 te huren. De partytent is geschikt voor ongeveer 16 personen. De partytent beschikt over 3 zijwanden met ramen en 1 zijwand met deur en ramen zodat u optimaal van het uitzicht op de pluktuin en de Wageningse Eng kunt blijven genieten. Bij droog weer is ook alleen dak of enkele zijwand op te zetten.

De tent kan tot windkracht 6 gebruikt worden. Als het harder waait kan de tent niet gebruikt worden.
De tent wordt voor u opgezet.
Prijs: 45,- Borg 100,-

Huur activiteitendak 8m doorsnede (40 a 50 pers. staand)

In combinatie met een picknickarrangement 1 is het mogelijk om een activiteitendak van 8 m doorsnede te huren. Het activiteitendak biedt ruimte aan ongeveer 30 personen zittend en ongeveer 40 a 50 personen staand. Het activiteitendak kan tot windkracht 6 gebruikt worden. Als het harder waait kan het dak niet gebruikt worden.
Het activiteitendak wordt voor u opgezet.

Prijs: 100,- plus Borg 100,-

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294