Adres

 

 

Ingrediënten

3 eendenborsten
250 g kruisbessen
1 dl gevogeltebouillon
1 dl porto
20 g boter

Voor de aardappeltaartjes:

600 g geschilde en in schijfjes gesneden aardappelen
1 tl verse tijm
4 el olijfolie
zout & peper

Bereiden

Kerf de vetlaag van de eendeendenborsten kruiselings in.
Bak op zacht vuur langs de vetzijde gedurende 10 minuten.
Draai het vlees om en laat nog 5 minuten verder bakken.
Houd het vlees warm onder een vel aluminiumfolie.
Bak de helft van de kruisbessen kort in het eendenvet en houd ze warm.
Verwijder het overtollig vet uit de pan en deglaceert met de bouillon.
Voeg er de helft van de kruisbessen bij en laat voor de helft inkoken.
Voeg de Porto bij de saus en laat nog eventjes koken.
Zeef de saus en bind met een klontje boter.

Vermeng de schijfjes aardappel met de tijm en de olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Schik de aardappelen in kleine geoliede taartvormpjes en bak 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.
Snijd het vlees in dunne plakjes en verdeel over verwarmde borden.
Verdeel de kruisbessen en de saus.
Geef nog een draai van de pepermolen over het vlees en de kruisbessen.
Dien op met de aardappeltaartjes.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel