Adres

 

 

 

Werkwijze:

We telen op duurzame wijze met respect voor mens, dier en milieu zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bloemen, theekruiden en kleinfruit als ondermeer frambozen, bramen, rode bessen, blauwe bessen, kruisbessen, zwarte bessen, rabarber, druiven enz. 

 

Duurzaam is een breed begrip, hieronder leest u meer over wat wij ondermeer onder duurzaam verstaan;

- Biodiversiteit. We telen heel veel verschillende soorten bloemen, fruit en kruiden. Hierdoor is er een zeer gevarieert aanbod aan flora en fauna wat zorgt voor aanwezigheid van veel dieren die bijdragen aan de natuurlijke bestrijding van plagen.

- We hebben veel nectarbloemen, waardplanten, heggen, rommelplekjes en schuilplekken van snoeiafval voor insecten, vlinders, egels en vogels.

- We zorgen voor onze bodem: We mulchen de bodem met onze eigen gemaakte compost, bladafval, houtsnippers en mest van de paarden uit de buurt. We proberen de bodem minimaal te verstoren. We verwijderen onkruid zoveel mogelijk met de hand.

- We kiezen voor een sterke beplanting die het goed doet op de Wageningse Eng.  We vermeerderen veel van onze planten zelf.

- We geven water via druppelslangen waardoor verdamping minimaal is.

- We hebben een groendak op onze berging. Op onze toekomstige binnenruimte komt ook een groendak.

- We gebruiken - indien we al iets gebruiken - uitsluitend Biologisch/SKAL toegestane middelen. We gebruiken geen/ zo min mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De enkele keer dat we een middel moeten gebruiken (tot nu toe slechts 1x tegen een ruspenplaag in de blauwe bessen), gebruiken we uitsluitend biologisch toegestane middelen.

- We proberen zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken. We verpakken de bloemen standaard niet. We vragen klanten om een emmer met water mee te nemen of gebruiken als ze op de fiets komen een - natte - gebruikte krant om de bloemen in te wikkelen. We vragen klanten om zelf (al thuis gewogen) bakjes mee te nemen voor het fruit.  We hebben in de tuin voor de bezoekers die onvoorbereid komen wel kartonnen fruitbakjes en papieren zakjes. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding om zo toch het gebruik van eigen bakjes te stimuleren.

- We hergebruiken materialen. We gebruiken als het mogelijk is gebruikte/2e handsmaterialen.

- We hebben onze website bij groene host geplaatst. De datacenters van Strato draaien 100% op de stroom die geleverd wordt door 2 waterkrachtcentrales.

IMG 6294

- We rekenen een eerlijke prijs voor onze producten en arbeid. De prijs is veelal vergelijkbaar met die in de winkel. U krijgt daarvoor naast een vers product ook nog eens een leuk uitje!

- We verkopen ongeveer de helft aan lokale klanten. De overige klanten zijn veelal dagjes mensen en mensen die op camping in buurt overnachten en die een leuk uitje zoeken.  

- We verkopen rechtstreeks vanuit de tuin aan u. Verser kan niet. U kunt zien hoe we werken. Geen transport van producent naar winkel, maar rechtstreeks van boer naar consument.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294