Adres

 

 

Op zaterdag 18 mei start om 11 uur het nieuwe plukseizoen bij Pluktuin de Bosrand. U bent - tot 17 uur - van harte welkom om zelf vers van het land fruit, theekruiden, bloemen en nieuw dit seizoen groenten te komen plukken en uw eigen boeket samenstellen.

Tegelijkertijd met de pluktuin houdt ook het Wagenings Wijngoed hun opening van het seizoen. De wijngaard en de pluktuin zijn op 5 minuten loopafstand van elkaar gelegen. De wandelroute naar elkaar is op beide locaties beschikbaar. U kunt een bezoek aan beiden goed combineren.

U vindt in de pluktuin een breed assortiment, niet alledaagse, duurzaam geteelde snijbloemen, groenten en kleinfruit als rabarber, frambozen, (tafel)druiven, aalbessen, blauwe bessen, honingbessen, kruisbessen, zwarte bessen, Japanse wijnbessen, bramen, pruimen, appels en peren. De groenten worden in de pluktuin door Chris Chancellor geteeld. U kunt ze net als de bloemen en het fruit zelf oogsten. In de theepluktuin vindt u meer dan 15 soorten munt en diverse kruiden, vaste planten, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten. Onder het genot van een kopje koffie, thee of een glaasje van ons eigen gemaakt vruchtensap kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de Wageningse Eng.

Het is een leuke ervaring, ook voor kinderen v.a. 4 jaar, om uw eigen boeket van de mooiste bloemen uit de tuin samen te stellen. Bloemen rekent u af naar omvang van het boeket. Wilt u groenten of fruit oogsten, dan krijgt u na een korte uitleg over wat er op dit moment rijp is en hoe u dit het beste kunt oogsten een bakje voor het te plukken fruit mee. Na afloop van het oogsten wordt wat u geplukt heeft gewogen en rekent u af naar gewicht. Prijzen variëren per soort. De entreeprijs van de tuin (4 tot 12 jaar 1,50 p.p. en volwassenen 2,50 p.p.) gaat af van wat u aan bloemen, fruit, groenten of thee heeft besteed.

Gedurende het seizoen worden er regelmatig workshops bloemschikken, jam maken en workshops smoothies maken gehouden. Ook zijn er op afspraak picknicks, high tea’s, bedrijfsuitjes, tuin- en kinderfeesten mogelijk.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel