Adres

 

 

Pluktuin de Bosrand doet op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart 2020 voor de 10e keer mee met NL Doet, de landelijke vrijwilligersdagen. Er zijn weer diverse klussen te doen. Jouw hulp hierbij zou zeer welkom zijn. Kom je ook helpen? Je kunt je opgeven via www.NLDoet meer informatie eventueel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Plaatsen van 7 poeren (in samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen)

In samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen willen we tijdens NLdoet 7 poeren plaatsen voor houten overkapping van 5 x 6 meter*. De poeren wegen 100 kg per stuk! Gezocht iemand die dit met kraantje op plek kan tillen of sterke m/v-en. We hebben eerder zelfde type poeren m.b.v. 2 sterke mannen en een krik op zijn plaats gekregen, maar dan is het een hele zware klus. Daarnaast willen we als er nog tijd is de grond egaliseren en stoeptegels leggen.
Als laatste worden de staanders geplaatst. We kunnen hieraan tijdens het seizoen een zonnezei of tentdoek bevestigen.
Deze klus wordt in samenwerking met Stichting de Bosrand Wageningen uitgevoerd.

 * De nieuw te bouwen overkapping sluit aan op de al geplaatste overkapping. In totaal moet dit een overkapping worden van 5 x 10 meter waarvan in de toekomst 5x6 m een dichte schuur wordt en 5 x4 m een overkapping blijft. Op geheel komt t.z.t een groendak. In verband met dit groene dak is de constructie heel zwaar.

 

Egaliseren en tegelen terras

Deel van toekomstig terras moet nog worden geegaliseerd en betegeld. Er moet nog ongeveer 5 bij 5 meter worden gedaan (van de 10 bij 5). Ook een klein stukje egaliseren of tegelen is welkom.

 

Tuin seizoens klaarmaken / tuinonderhoud; onkruid wieden, spitten, snoeien en compost uitrijden

Tuinonderhoud. Dit bestaat vooral uit onkruid wieden, paden schoffelen, compost uitrijden, maar mogelijk ook nog uit snoeien en planten.

Versnipperen snoeiafval

Met behulp van een versnipperaar takken, snoeiafval versnipperen. In totaal ligt er ongeveer 35 m3 die versnippert moet worden. De houtsnippers worden onder onze blauwe bessen verspreid om zo de grond bij de blauwe bessen te verzuren.
Versnipperaar hopen we tijdens NLDoet te kunnen lenen van zorgboerderij de Grote Fliert (een deal van beursvloer Ede, waarbij zij als tegenpresatie later in het seizoen met clienten bloemen komen plukken). Voor deze klus zoeken we mensen die serieus, verantwoordelijk met machine kunnen omgaan.

Daarnaast zijn er mensen nodig om de houtsnipper te kruien naar de blauwe bessen.

Frambozen seizoensklaar maken o.a. onkruid wieden

Stuk met frambozen planten (7 rijen van iedere 0,5 m breed en 20 m lang) onkruid vrij maken. Vorig jaar hebben we ene helft gedaan, dit jaar staat de andere helft op het programma.  

Draden voor netten opnieuw spannen. Aantal palen voor het opbinden van de frambozen vernieuwen.

We zien je graag op 14 of 15 maart.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel

JS FlexSlider NLdoet