Adres

 

 

Er is een moord gepleegd en u gaat in teams aan de hand van tuinvragen, het oplossen van rebussen, aanwijzingen in de pluktuin enz. proberen de moord op te lossen en de vragen wie, waar, waarmee en waarom te beantwoorden.

Moordscenario

Het is weer tijd voor de jaarlijkse tuinkeuringscompetitie in Wageningen. Deze wordt jaarlijks gehouden op het landgoed “Wageningse Eng” van graaf van Gelderland en is wereldberoemd. De deelnemers krijgen daar ieder een stuk grond toegewezen waar ze een tuin – volgens jaarlijks thema - moeten ontwerpen en aanleggen. De graaf is - met zijn team van tuinmannen – de gedoodverfde winnaar. De laatste jaren heeft de graaf steeds de 1e juryprijs in de wacht gesleept.

Voor de winnaar van de tuinkeuring is er een leuk geld bedrag te besteden bij het plaatselijke tuincentrum. Maar het gaat vooral om het prestige en voor de hoveniers om de mogelijkheden die het voor de winnaar op interessante ontwerpklussen biedt.

Een inwoonster van Wageningen, Gerda, die ondanks dat ze diverse keren de publieksprijs heeft gewonnen toch al jaren de 2e juryprijs heeft ontvangen, heeft dit jaar de hulp van tuinontwerpster Mien ingeroepen. Met Miens hulp hoopt Gerda een goede kans te maken om dit jaar de prijs in de wacht te gaan slepen. Maar dan wordt tijdens de voorbereidingen Mien ineens dood in de tuin aangetroffen. Wie heeft de moord begaan?

Er zijn nog een aantal andere spelers en er spelen natuurlijk allerlei onderlinge relaties en belangen.

Aan jullie de taak om er achter te komen wie Mien vermoord heeft, waar de moord is gepleegd en waarmee ze is vermoord alsmede te achterhalen wat het motief was.

Eerst worden de karakters neergezet. Daarna worden – bij een kopje koffie of thee met brownie – in teams aan de hand van tuinvragen, het oplossen van rebussen, aanwijzingen in de pluktuin enz. geprobeerd de moord op te lossen en de vragen wie, waar, waarmee en waarom op te lossen.

Er zijn 2 niveaus in tuinvragen mogelijk: 1 basisniveau voor mensen met gemiddelde planten/tuin kennis en 1 gevorderden voor de echte tuinexperts.

Prijs voor het winnende team: 1 mooi boeket.

 

Minimaal aantal deelnemers: 10 personen.

Tijdsduur: 2 uur

Kosten: 20,- p.p. inclusief een kopje thee of koffie met brownie.

 

Het moordspel kan ook in combinatie met een lunch/picknick of high tea worden gehouden.

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294