Adres

 

 

Stichting de Bosrand Wageningen is 9 maart opgericht.

De Stichting heeft als doel:

 1. Het bevorderen van sociaal en duurzaam verantwoorde landbouw en in het bijzonder een bijdrage hieraan leveren binnen Pluktuin de Bosrand te Wageningen, hierna ook te noemen: "de Pluktuin";

 2. Het creëren van een prettige werk- en verblijfsplaats en het organiseren van verbindende activiteiten voor de vrijjwilligers en bezoekers van de pluktuin;
 3. Het bevorderen van natuurbesef en natuurbeleving in het bijzonder binnen de Pluktuin;

 4. Mogelijkheden te creëren van kleinschalige landbouwzorg binnen de Plukuin of binnen een - nog op te richten - groter samenwerkingsverband op het gebied van landbouwzorg in Wageningen.

En het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn. 

De Stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

  1. In de activiteiten van de pluktuin te participeren. De uitwerking van deze participatie wordt vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst met het bedrijf Pluktuin de Bosrand;
  2. Het verrichten van alle handelingen die in de ruimste zin van het woord met genoemde doelen verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn

Het vermogen van de Stichting zal gevormd worden door: 

  1. subsidie en donaties;

  2. schenkingen, erfstellingen en legaten;

  3. alle andere verkrijgingen en baten;

  4. de inkomsten uit het vermogen van de Stichting.

Bestuursleden gezocht:

De Stichting is opgericht met 3 bestuursleden, te weten Marina, Frits en Evelien. De stichting zou nog een ervaren bestuurder kunnen gebruiken. Draagt u de pluktuin een warm hart toe en zou u eventueel een bestuursfunctie willen vervullen neem dan contact op met Frits (de secretaris van de stichting) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vrijwilligers gezocht:

Pluktuin de Bosrand is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, samen werken aan een mooie bloemen-  fruit- en theetuin en hier genieten van de tuin, de contacten en het schitterende uitzicht. 

Het opzetten van de pluktuin en het onderhoud ervan kost heel veel tijd. Hulp hierbij is van harte welkom. Ook eenmalig een paar uurtjes hulp is zeer welkom! We proberen de tuin voor de opening in 2017 zo veel mogelijk weer op orde en seizoensklaar te maken. Er zijn allerlei klussen te doen, lichtere en zwaardere klussen. Wilt u ook lekker buiten werken en helpen de pluktuin verder te ontwikkelen of te onderhouden kom dan langs bij de pluktuin om de mogelijkheden te bespreken of neem contact op met de stichting via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrienden en sponsors gezocht:

Word vriend van St. de Bosrand Wageningen en wordt vriend of sponsor ons!

Nu na de officiele oprichting van de Stichting volgt met een paar dagen inschrijving bij KvK waarna we een bankrekening op naam van de Stichting kunnen openen. Zodra dat geregeld is zal hier een bankrekeningnummer en link naar een machtigingsformulier komen te staan. Wilt u ons al voor die tijd sponseren dan kan dit via bankrekening van de pluktuin. Na oprichting van de stichting zal uw gift dan worden overgeboekt naar de rekening van de Stichting.

 

Websites

Binnenkort wordt een eigen website ontwikkeld.

Projecten

Gerealiseerde projecten

Opknappen van de pipowagen.

De pipowagen is m.b.v. subsidie van NLdoet opgeknapt tijdens de landelijke vrijwilligersdagen op 10 en 11 maart. Vooraf hebben Frits en Petra alle oude rotte delen verwijderd en het frame hersteld. Frits heeft samen met buurman Piet van 90 vooraf de planken op maat gezaagd zodat er tijdens NLdoet meteen met het betimmeren kon worden begonnen. Op zaterdag hebben 10 vrijwilligers van een kerk uit Wageningen hier heel hard aan gewerkt waardoor de pipowagen aan het eind van de middag afgetimmerd en geverfd was. Bedankt allemaal, het was een hele klus maar de pipowagen staat er nu weer mooi bij en nog belangrijker we kunnen weer met alle vrijwilligers droog pauzeren. 

Geplande projecten 

- realiseren van educatieve elementen in de pluktuin. Tijdens de Beursvloer in Ede is hiervoor een deal gesloten (je doet met gesloten beurs iets voor elkaar) met scholengemeenschap "het Streek" waarbij zij het educatieve element gaan verzorgen en wij als tegenprestatie een plek voor MaS aanbieden of voor een stage van een schoolklas van maximaal 10 personen. Binnenkort hebben we overleg over wat we voor educatiefs in de pluktuin zouden kunnen gaan realiseren.

 

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel               Duurzaam

moordspel    IMG 6294