Adres

 

 

De Pluktuin 

Pluktuin de Bosrand is gelegen aan de Dorskampweg te Wageningen. Het ligt tegen de bosrand aan op een hooggelegen stuk grond en heeft daardoor een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. Het perceel is 8.330 m2 groot (dit is ongeveer 1,5 keer een voetbalveld). In de pluktuin worden op duurzame wijze; zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu (zomer)bloemen, theekruiden en kleinfruit als aalbessen (zijn rode bessen), appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen geteeld.

U kunt in de pluktuin uw eigen boeket plukken of fruit oogsten en tussendoor even heerlijk zitten en van het uitzicht genieten in de theetuin of op een van de verspreid door de tuin gelegen zitjes.

In de theepluktuin van ongeveer 100m2 kunt u kruiden en bloemen plukken om verse kruidenthee (tisane) van te zetten. U vind er ongeveer 20 soorten munt (naast de bekende Marokkaanse o.a. ook Zwitserse, Aardbeien- en Pepermunt), rozen, lavendel, kamille enz.

 

Kinderen

Kinderen zijn welkom in pluktuin de Bosrand. Vanaf 4 jaar mogen kinderen onder begeleiding van een volwassenen (helpen) plukken. Er is in de pluktuin een speelhoekje. Voor de kleintjes zijn er spelletjes aanwezig, zodat de kinderen gezellig kunnen spelen terwijl de ouders bloemen plukken of fruit oogsten. De al wat grotere kinderen (v.a. 4 jaar) kunnen eventueel ook meehelpen plukken dan wel oogsten. Een leuke en leerzame ervaring.

Misschien onnodig om te zeggen maar let wel op uw kinderen, diverse planten in de bloemenborders kunnen,als ze gegeten worden, giftig zijn.

 

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Graag ook er voor zorgen dat hij/zij niet zijn behoeften doet in de tuin. Ingeval van ongelukje in tuin, graag ook zelf opruimen.

 

Rookvrij

Wilt u in de pluktuin niet roken. We willen in de tuin graag van de frisse buitenlucht en bloemengeur genieten. 

 

Rustpunt

Pluktuin de Bosrand is een Rustpunt. Meer informatie over rustpunten vind u op www.rustpunt.nu. Los van de pluktuin is voorin een stuk tuin ingericht als rustpunt. U kunt hier zittend aan picknicktafel tussen de bloemen koffie/thee of fris van de pluktuin drinken of uw eigen boterhammetjes opeten. Het rustpunt is open zodra er iemand van de pluktuin aanwezig is. Dit is in ieder geval tijdens openingstijden van de pluktuin, maar vaak ook al 's morgens. Vanaf half uur voor sluitingstijd is er geen koffie/thee/fris meer verkrijgbaar bij het rustpunt.

In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drankjes/eten nuttigen. Bij de theetuin kunt u koffie/thee/sap met wat lekkers erbij van ons kopen.

 

Tuintherapie

Op dit moment is het niet mogelijk om tuintherapie in de pluktuin te volgen. Er wordt nog gekeken of Pluktuin de Bosrand dit seizoen met een tuintherapeute kan gaan samenwerken. Er zijn geregeld gesprekken met geintresseerde therapeuten, maar helaas hebben die door gebrek aan binnenruimte nog niet geleid tot een samenwerkingsovereenkomst.

 

Contact

Mocht u na het lezen van deze site nog vragen hebben neem dan gerust contact op. 

Vind u het leuk om te helpen met het ontwikkelen of onderhouden van de tuin? Meldt u aan als vrijwilliger. Uw hulp is meer dan welkom.

Het laatste nieuws over de pluktuin kunt u lezen via Facebook (@PluktuindeBosrand) en Twitter (@pluktuinbosrand)

Zoeken

Webshop                Nu te plukken
webshop      blok 2 plukken web
 
  Cadeaubon          Abonnement

overzicht bonnen      IMG 3190 abonnement web

 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops           Yogales  

blok 2 web    20190612 091102 web

 

Groepen            Combi arrangement

PluktuinDeBosrandGroep 1      PluktuinDeBosrandGroep 3

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea                    Picknick

high tea web      PluktuinDeBosrandGroep 2

Moordspel

moordspel