Adres

 

 

Te plukken bij Pluktuin de Bosrand

 

De pluktuin is voor dit seizoen gesloten voor het komen plukken. We zijn op mooie (winterse) dagen geregeld op de woensdagmiddag en zaterdagmiddag open om de tuin te bekijken of een kopje thee te komen drinken.

Via onze webshop kunt  u het jaarrond boeketten, bloemstukken, grafstukken, kersstukken, cadeabonnen,  jam en sap (100% vruchtensap) van de pluktuin bestellen. U komt bij onze beveiligde webshop via https://pluktuin-de-bosrand.my-online.store of via de button van de webshop bovenaan de pagina.

 

 

In de pluktuin kunt u afhankelijk van het seizoen diverse op duurzame wijze (zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met respect voor mens, dier en milieu) geteelde snijbloemen, eetbare bloemen, theekruiden met ondermeer 20 soorten munt en kleinfruit als aalbessen (rode bessen), aardbeien, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar waarschijnlijk nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen. Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu te plukken:

De pluktuin is nu gesloten voor het plukken. We zien u graag weer in het nieuwe seizoen.

Daarnaast is er 100% puur sap van druiven, zwarte bessen of rode bessen en extra jam (72% fruit) te koop.

De druiven, bramen, frambozen, appelbessen,rode bessen, kruisbessen, aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, zwarte bessen, japanase wijnbessen, appels en peren zijn geplukt.

In de theetuin is er - met droog weer - thee (waarvoor u eventueel zelf verse theekruiden als munt kunt plukken), koffie en fris met wat lekkers voor erbij te koop. In de pluktuin is het niet toegestaan om uw eigen drank - met uitzondering van water - of etenswaren te nuttigen.

Bij het rustpunt vooraan in de pluktuin kunt u als u dat wil uw eigen drankjes en eten nuttigen.

Als u eetbare bloemen komt plukken ga ik er vanuit dat u zelf weet welke wel en niet eetbaar zijn. Ze staan verspreid door de tuin heen en er staan geen bordjes bij van deze is wel of niet eetbaar en er staan ook giftige planten in de pluktuin. Dus let u goed op wat u plukt! Wilt u leren welke bloemen wel en niet eetbaar zijn dan geven we ook een workshop Eetbare Bloemen.

U kunt in de pluktuin pinnen. Indien u niet wilt pinnen dan graag zoveel mogelijk met gepast / klein geld betalen. 

Wilt u om het mileu te sparen zoveel mogelijk uw eigen bakjes / zakjes meenemen voor het fruit.

Tip: Moet u met de bloemen nog een eindje rijden neem dan een emmertje (met water) mee om de bloemen in naar huis te vervoeren.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit, theekruiden of het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden en zijn 5 jaar geldig.

Wilt u buiten het plukseizoen om een cadeaubon, neem dan contact op via email of telefoon of bestel hem via de webshop. U kunt de cadeaubon - op afspraak - in de pluktuin afhalen of we kunnen hem per post bezorgen.

 

cadeaubon

 

Extra Jam met maar liefst 72% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin i maar liefst 72% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten. De jam zit in een mooi herbruikbaar weckpotje van 300ml.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

jam bramen 2

 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

 

Puur sap, van 100% vruchten

Er zijn in de pluktuin en via de webshop diverse soorten puur sap te koop, onder andere 100% zwarte bessensap, rode bessensap en druivensap.

De pure zwarte bessen sap kunt u onder andere gebruiken om zwarte bessengelei van te maken (500 ml sap, verdunnen met 200 ml water, 250 gr halfzoete geleisuiker) of een vruchtenlimonade door hem te mengen met bijvoorbeeld appelsap.

Zoeken

Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3

High Tea

high tea web 

Moordspel

moordspel