Adres

 

 

Op dit moment is de pluktuin voor de winter gesloten. In april gaan we beperkt open. Dan is er alleen rabarber te koop en kunt u met mooi weer een kopje thee komen drinken. Vanaf eind mei (exacte datum volgt t.z.t.) zijn we weer regulier open. We zien u dan graag (weer) in de pluktuin.

Wilt u buiten het seizoen om een cadeaubon, stuur dan een email naar de pluktuin. U kunt hem dan op afspraak in de pluktuin komen afhalen of we kunnen hem per post naar u toe sturen.

 

U kunt in de pluktuin uw eigen boeket, theekruiden of fruit komen plukken. Het aanbod varieert gedurende het seizoen.

Hieronder ziet u wat u op dit moment kunt komen plukken.

Nu te plukken:

 

In de theepluktuin van ongeveer 100m2 staan diverse muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan u blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse (kruiden)thee van te zetten.

Wilt u om het milieu te sparen zoveel mogelijk eigen bakjes voor het fruit meenemen.

Moet u met de bloemen nog een eindje moeten rijden neem dan een emmertje met water mee om de bloemen in naar huis te vervoeren.

 

Graag zoveel mogelijk met gepast / klein geld betalen. 

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn er vanaf 5,00 voor ieder gewenst bedrag. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen. U kunt cadeaubonnen besteden aan bloemen, fruit, theekruiden of het drinken van thee of koffie in de pluktuin. De cadeaubonnen kunnen in delen besteed worden.

Wilt u buiten het plukseizoen een cadeaubon, neem dan contact op via email of telefoon.

 

overzicht bonnen

 

Extra Jam met maar liefst meer dan 71% vruchten

Er zijn in de pluktuin diverse soorten 'extra jam' te koop. Extra jam (of ook wel extra confituur genoemd) is een volgens de Nederlandse Warenwet beschermde naam. Om extra jam te mogen heten moet de jam ten minste 450 gram vruchtenpulp per kg bevatten (45%). De extra jam van de pluktuin bevat maar liefst 71,4% vruchten. De extra jam van de pluktuin bevat alleen naturlijke ingredienten.

Gedurende het seizoen maken we diverse soorten jam. Er is in de pluktuin extra jam te koop van ondermeer rode met zwarte bessen, van rabarber met kruisbessen, van rabarber met sinaasappel, van bramen en van rode bessen. Verder  is er 100% puur rode bessensap en druivensap te koop. 

Ook de term (extra) gelei is wettelijk beschermd. Bij gelei wordt alleen het sap van de vruchten gebruikt. De extra aalbessenjam van de pluktuin ziet er wel uit als gelei, maar hierin zijn wel de hele vruchten verwerkt. Omdat de meeste mensen niet van de aalbessenpitjes in de jam houden is de aalbessenjam van de pluktuin kort gemixed m.b.v. een staafmixer. Hierdoor zie je geen pitjes meer en lijkt het gelei er zitten echter wel gehele aalbessen in verwerkt en niet alleen het sap van de vruchten.

Zoeken

 Webshop                Cadeaubon
webshop  overzicht bonnen
 
Boeketten               Bloemstukken
dscn2268 500    grafstuk 1b

 

Workshops              Groepen

blok 2 web    PluktuinDeBosrandGroep 1

 

Kinderfeestjes         Verhuur

089 500   PluktuinDeBosrandGroep 3