Openingstijden

blok 1 web

 

 Tijdens winterperiode zijn we

op droge dagen geregeld open

om tuin te bezoeken, thee te drinken

(di t/m vr 12.30 - 16.00)

weekend melding kort te voren. 

 

Zelf plukken

blok 2 plukken web

 

Uw eigen boeket, thee of fruit plukken

en tussendoor, bij een kopje thee, 

van het uitzicht over de Eng genieten.

nu: laatste (al geplukte) pompoenen.

Theetuin

PluktuinDeBosrandGroep 5

 

Tijdens winterperiode

is de theetuin

op droge dagen geregeld open

(meest di t/m vr 12.30 - 16 uur)

Adresgegevens

Dorskampweg tegenover 15

6704 PB Wageningen

06-49958208 Petra Lenskens

Met uitzondering van enkele bloemen zoals pioenrozen, dahlia's, siererwten en hortensia's waarvan de prijs per stengel is, wordt de prijs van de meeste bloemen aan de hand van de omvang van de stelen van het boeket bepaald. Hierbij wordt ervan uit gegaan dat u de bloemen op een normale boeketlengte van ongeveer 60 cm plukt. Plukt u de bloemen heel kort (korter dan 40 cm) dan wordt hiervoor een prijs per bloem gerekend. Omdat dan het systeem met diameters dan niet goed werkt en u wel al de bloemen hebt weggeknipt.

De minimale omvang van een boeket is ring 1 of van de bloemen die per stuk gaan 10 losse bloemstengels. 

Fruit gaat per soort per bakje; er zijn kleine, medium en grote fruitbakken aanwezig, maar u kunt ook uw eigen bakjes meenemen. De minimaal afname van fruit is een klein fruitbakje (250 tot 350 gram). De prijs varieert per fruitsoort. De actuele prijzen staan vermeld op het bord bij de ingang van de pluktuin. U kunt per keer afrekenen, maar u kunt ook voor een abonnement kiezen. In overleg zijn er diverse abonnementen (bloemen en/of fruit) mogelijk. Tevens zijn er diverse cadeaubonnen, vanaf 4,50. Leuk om iemand voor een verjaardag of als bedankje mee te verrassen.

Borg snoeischaartjes: 10,-

Pluktuin de Bosrand is gelegen aan de Dorskampweg te Wageningen. Het ligt tegen de bosrand aan en heeft een schitterend uitzicht over de Wageningse Eng. De pluktuin  is circa  8300 m2 groot. In de pluktuin worden (zomer)bloemen en kleinfruit als aalbessen, appelbessen, appels, blauwe bessen, doornloze bramen, cranberries, (tafel) druiven, (zomer en herfst) frambozen, honingbessen, japanse wijnbessen, kiwibessen (dit jaar nog geen vruchten), kruisbessen, peren, pruimen, rabarber en zwarte bessen geteeld. Nieuw dit jaar is de theepluktuin waar u kruiden en bloemen kunt plukken om verse kruidenthee (tisane) van te zetten. U vind er ongeveer 20 soorten munt, rozen, lavendel, kamille enz. U kunt in de pluktuin uw eigen boeket plukken of fruit oogsten en tussendoor even heerlijk zitten en van het uitzicht genieten op het centrale grasveld of op een van de verspreid gelegen zitjes. Achterin de pluktuin, bij het centrale grasveld, kunt u - bij droog weer -koffie/thee/fris/koeken/ijs kopen. Wilt u in de pluktuin geen zelf meegebrachte drank nuttigen. Wilt u tegelijk met het plukken ook  komen picknicken, dan kunt u de pluktuin afhuren (vooraf reserveren).

Kinderen zijn welkom in pluktuin de Bosrand. Er is een groot centraal grasveld met hierop  picknicktafels en een speciale kinderpicknicktafel. Voor de kleintjes zijn er spelletjes aanwezig, zodat de kinderen gezellig kunnen spelen terwijl de ouders bloemen plukken of fruit oogsten. De al wat grotere kinderen kunnen eventueel meehelpen plukken dan wel oogsten. Misschien onnodig om te zeggen maar let wel op uw kinderen, diverse planten in de bloemenborders kunnen,als ze gegeten worden, giftig zijn.

Pluktuin de Bosrand is een Rustpunt. Meer informatie over rustpunten vind u op www.rustpunt.nu. Los van de pluktuin is voorin een stuk tuin ingericht als rustpunt. U kunt hier zittend aan picknicktafel tussen de bloemen koffie/thee of fris drinken met een koek erbij of uw eigen boterhammetjes opeten.  Het rustpunt is open zodra er iemand van de pluktuin aanwezig is. Dit is in ieder geval tijdens openingstijden van de pluktuin, maar vaak ook al 's morgens. Vanaf half uur voor sluitingstijd is er geen koffie/thee/fris meer verkrijgbaar bij het rustpunt.

Op dit moment is het niet mogelijk om tuintherapie in de pluktuin te volgen. Eerder was het mogelijk om in Pluktuin de Bosrand Tuintherapie te volgen. Helaas heeft de tuintherapeute er voor gekozen om naar een locatie met binnenruimte te gaan, zodat ze met slecht weer ook andere activiteiten dan tuintherapie kan aanbieden. Er wordt nog gekeken of Pluktuin de Bosrand dit seizoen met een andere tuintherapeute kan gaan samenwerken. Tot die tijd is er geen tuintherapie in de pluktuin mogelijk.

Mocht u na het lezen van deze site nog vragen hebben neem dan gerust contact op.

Het laatste nieuws over de pluktuin kunt u lezen via Facebook (Pluktuin de Bosrand' en Twitter (@pluktuinbosrand).

Zoeken